Rust tijdens de storm

Wat een paar merkwaardige weken hebben we achter de rug. In januari bleek er ergens in China sprake te zijn van een nieuw virus, het corona virus. Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik dacht “daar gaan wij geen last van krijgen”. Dit had ik dus helemaal mis. Op dit moment zijn verschillende Europese landen waaronder Italië en Spanje in een totale lockdown. Dit betekent verplicht binnen blijven en alleen voor de hoognodige boodschappen de deur uit en vooral alle contact vermijden.

Dit bericht is geplaatst op 01-04-2020

Ook hier in Nederland hebben we de opdracht van de regering om zoveel mogelijk thuis te blijven en tenminste 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Heel veel winkels hebben het moeilijk om nog maar te zwijgen van de Horeca die massaal gesloten is. Een virus is dus kennelijk in staat om complete continenten lam te leggen en de economie tot stilstand te brengen. We weten nog niet wat de gevolgen gaan zijn in de toekomst. Het is onzekerheid wat de klok slaat.

De bijbel zegt dat je als kind van God wel in deze wereld bent, maar niet van deze wereld. Als je kijkt naar Psalm 103 de eerst 4 verzen dan weet je dat er geen enkele reden is om je zorgen te maken. Als jij je ziel en al wat in je is opdracht geeft om de Heer te loven en al wat in je is Zijn Heilige naam, dan weet je dat het volgende tekst gedeelte het gevolg zal zijn. God vergeeft jouw je ongerechtigheid, Hij geneest jouw ziekten en verlost je leven van het verderf. Ook plaatst Hij een kroon op je hoofd van goedertierenheid en barmhartigheid. Met andere woorden God komt voor je op en Hij beschermt je. Ik hoop dat dit je levenshouding is en dat er rust in je hart is terwijl het stormt in de wereld. Als dat niet het geval is en je merkt dat je onrustig wordt, lees dan een aantal keren deze Psalm hardop voor jezelf door en je zult gaan zien hoe het Woord voor je gaat leven. God houdt van je, Hij is voor je en zal je beschermen. Be blessed.

Psalms 103:1-4
Een psalm van David.
Loof de HEERE, mijn ziel,
en al wat in mij is, Zijn heilige Naam.
Loof de HEERE, mijn ziel,
en vergeet niet een van Zijn weldaden.
Die al uw ongerechtigheid vergeeft,
Die al uw ziekten geneest,
Die uw leven verlost van het verderf,
Die u kroont met goedertierenheid en barmhartigheid,

Zie ook

Corona virus bestendig
01-03-2020
Kom in de rust (2)
28-07-2019 | Ed van Loenen
Rust door focus
11-08-2019 | Arjan de Vree