Coronavirus: een straf van God?

Corona is een straf van God voor abortus, ga daarom massaal naar de kerk', 'vertrouwen Nederlanders in aanpak coronavirus neemt af', wereldwijde chaos op vliegvelden door corona'.

Dit bericht is geplaatst op 16-03-2020

Dit zijn wat koppen van krantenartikelen over het coronavirus.
Het virus is het gesprek van de dag, van het aantal slachtoffers tot aan alle maatregelen, je kunt er simpelweg niet omheen.
Je zou kunnen zeggen dat corona het nieuws beheerst, maar ook het dagelijks leven. De reactie van de gemiddelde Nederlander lijkt gebaseerd te zijn op angst. Naast de angst om ziek te worden, lijkt men ook bang om zonder eten en levensmiddelen (vooral toiletpapier) te komen zitten. De schappen in de supermarkten zijn leeg en men lijkt alleen maar aan zichzelf te denken, uit angst omdat ze bang zijn zonder te komen te zitten.

Het coronavirus zorgt ook voor de opkomst van allerlei complottheorieën; van een virus wat in een laboratorium is gekweekt en is gestolen tot aan: 'het is de straf van God vanwege het legaal maken van abortus en homoseksualiteit wat tegen Gods wil ingaat'.

Om terug te komen op de vraag uit de titel, is het coronavirus een straf van God? Laat één ding duidelijk zijn: Corona is absoluut geen straf van God om de mensheid weer op het rechte pad te krijgen (wat een clickbait hé die titel ;-)).

Wij geloven in een God vol liefde en genade! En niet in een God die hele bevolkingsgroepen straft en laat sterven aan een virus. Het is onze opdracht, als kinderen van God, om Zijn liefde te laten zien in deze donkere tijden. We hoeven dit niet te doen door op een sinaasappelkistje het Evangelie te verkondigen, maar simpelweg door om te zien naar de mensen om ons heen. In Mattheüs 7:20 staat: zo zult u hen dus aan hun vruchten herkennen. In deze tijden zijn onze daden dus vele malen belangrijker dan woorden. Wees een licht voor de mensen om je heen.

Mocht je zelf angstig zijn of niet goed weten wat je kan doen? Hier volgen drie (gratis) tips:
Tip 1: Luister hier een preek na over welke wapens je hebt gekregen van God om in deze tijden te heersen als kind van God;
Tip 2: Lees hier de bijbeltekst van de maand hoe je corona bestendig kan worden.
Tip 3: Proclameer psalm 91 over jouw leven en over de levens van de mensen om je heen.

Vergeet niet om deze kennis te delen met de mensen om je heen. Het wordt hoogtijd dat de wereld kennis gaat maken met de enige echte Oplossing, Jezus!

PS. Onze diensten gaan gewoon elke zondag door (het grote voordeel van een kleine kerk in aantal). En jij bent van harte welkom! Zien we je zondag?!