Dezelfde mate van geloof, maar toch verschillend resultaat

In Romeinen 12:3 staat dat we allemaal dezelfde mate van geloof ontvangen hebben. Als je een kind van God bent dan is geloof in jou aanwezig. Geloof voor gezondheid, geloof voor een baan, geloof voor voorziening, enz.

Dit bericht is geplaatst op 01-06-2019
Het zal duidelijk zijn, dat niet iedere gelovige dit ervaart. Maar hoe kan dat dan als we allemaal dezelfde maat van geloof hebben ontvangen?
Je kunt het vergelijken met een spier. Ieder gezond mens heeft dezelfde spieren van God gekregen. Toch kan de een meer doen met zijn of haar spieren, dan de ander. Een prof wielrenner kan veel harder fietsen met dezelfde spierden dan jij of ik dat kunnen. "Maar dat is logisch want daar hebben ze voor getraind" hoor ik je denken. Klopt, en dat is nu ook precies wat wij met het geloof moeten doen dat wij van God ontvangen hebben. We moeten het trainen, net zoals dat je spieren traint.
Spieren worden getraind door weerstand en zo kun jij ook je geloof trainen.
door weerstand, tegenslag. Als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt, kun je natuurlijk een pijnstiller nemen en de hoofdpijn zal verdwijnen Je kunt er ook voor kiezen om te zeggen wat de bijbel zegt, n.l. "Door de striemen van Jezus bén ik genezen" om vervolgens direct tegen je hoofdpijn te zeggen: "Hoofdpijn ik gebied je om te vertrekken in Jezus naam en ik zegen mijn hoofd met goddelijke gezondheid" Op die manier ben jij je geloof aan het trainen. En juist als je niet direct resultaat ziet, maar deze woorden blijft uitspreken en geloven, zul je zeker resultaat gaan zien.
Laat niet van jou gezegd kunnen dat je geloof onderontwikkeld is, maar ontwikkel jezelf tot een geestelijke krachtpatser.