Religies: het komt allemaal op hetzelfde neer!

Heb je die uitspraak wel eens gehoord, dat alle religies op hetzelfde neerkomen? Bij de meeste religies gaat het erom, jij iets moet doen om iets te bereiken.

Dit bericht is geplaatst op 01-10-2018
Of het nu gaat om voldoende tijd nemen om te mediteren of het houden van een of andere wet, jij zult je best moeten doen. De bijbel laat ons zien, dat wij niet gemaakt zijn om de wet te houden; het lukt ons (in ieder geval mij) niet.
Hoe geweldig zou het zijn, als we wél het van het resultaat van het perfect naleven kunnen genieten, zonder zelf die wet te hoeven houden. En dat, beste lezer, is nu precies waarvoor Jezus naar de aarde kwam. Hij heeft het perfecte leven geleid, zonder één fout te maken en vervolgens heeft Hij straf gekregen vanwege alles wat jij en ik verkeerd hebben gedaan. "Wat oneerlijk" hoor ik je denken en dat klopt, het is ook niet eerlijk om iemand te straffen die niets verkeerd heeft gedaan. Maar het gevolg is wel, dat als jij in Jezus gelooft jij gevrijwaard blijft van straf tot in eeuwigheid.
Al jouw zonden, verleden, heden en toekomst, zijn vergeven Is dát geen goed nieuws.
Jezus heeft dit voor jou en mij gedaan, omdat Hij zoveel van ons houdt. Hij heeft bewust voor deze weg gekozen, omdat Zijn liefde voor ons zo enorm groot is.
Ik heb nooit van Mohammed, Boedha, of welk persoon dan ook gehoord dat ze iets soortgelijks gedaan hebben.
Dit maakt dat het christelijk geloof, het geloof in Jezus Christus als Zoon van God, niet te vergelijken is met welke religie dan ook.
Waarom stop je niet met het proberen om zelf alles goed te doen en nodig je Jezus uit in je leven.
De bijbel zegt in Romeinen 10:9 dat als jij zegt: "Ik geloof Here Jezus dat U de Zoon van God bent" en je gelooft met je hart dat God Hem uit de dood heeft opgewekt, jij gered bent van de straf voor  de zonde. Er begint dan een heel nieuw leven. Vanaf dat moment start er een proces van verandering waarin jij gaat genieten van al het goede dat God voor je heeft.
Be blessed.

Zie ook

Je komt niet in de hel vanwege zonde, maar ook niet in de hemel door goede daden.
01-12-2018