Bijbeltekst van de maand

Iedere maand een nieuwe bijbeltekst om over na te denken

Bijbellezen is goed voor je en op teksten mediteren al helemaal. Lees de tekst van de maand daarom hardop, zodat je het niet alleen met je ogen ziet, maar ook met je oren hoort.
Geloof is immers uit het horen...

Corona virus bestendig

Op dit moment is het Corona virus wereldnieuws. Het virus werd voor het eerst ontdekt in China, maar heeft inmiddels in ruim 60 landen de kop opgestoken. Mensen worden ziek en de oudere en zwakkere overlijden door dit virus. Ook in Nederland zijn inmiddels de eerste besmettingen een feit. De monddoekjes en desinfecterende handgel zijn uitverkocht en we moeten maar hopen dat dit virus aan onze deur voorbij zal gaan.......

Geopende ogen

Het verhaal van Elisa in 2 Koningen 6:8-23 spreekt absoluut tot de verbeelding. De koning van Syrië wil oorlog voeren tegen Israël, maar steeds als hij een aanvalsplan bedenkt wordt het verijdeld doordat de koning van Israël dat plan kent. De koning van Syrië denkt dat zich een spion onder zijn gelederen bevindt, maar dat is niet het geval. De profeet Elisa weet door de Heilige Geest wat het aanvalsplan is en vertelt dat aan de koning van Israël. Dit maakt de koning van Syrië zo woedend, dat hij er met een leger op uittrekt om met Elisa af te rekenen.

Leven met een doel

Als kind kreeg ik van mijn ouders te horen wat ik allemaal mocht, maar vooral ook wat niet mocht. Nu ik volwassen ben (alhoewel sommigen daaraan twijfelen) lijkt het leven nog steeds te bestaan uit een aantal regels. Er zijn dingen die we moeten doen en dingen die we absoluut niet mogen doen en tussen deze regels door moeten wij onze weg in dit leven zien te vinden dat de moeite waard is, maar hoe doe je dat?

Thuiskomen

Ken je dat gevoel? Je bent weggeweest met vakantie bijvoorbeeld en hebt van alles meegemaakt. En dan komt er een moment dat je weer thuiskomt? Wat een heerlijk gevoel is dat toch, schoenen uit, op de bank neer ploffen met je voeten op tafel. Je bent weer thuis.

Rijk door Gods zegen!

In Spreuken 10:22 vinden we de tekst "De zegen van de Heere, die maakt rijk. Hij voegt er geen zwoegen aan toe" Voor veel christenen is dit een nogal controversiële tekst. Rijk zijn én christen zijn lijkt een onmogelijke combinatie, want Jezus zegt immers zelf dat het moeilijk is voor een rijke om het Koninkrijk binnen te gaan.

Geen gebrek

Voor dit seizoen is het thema in de gemeente "Leven en overvloed" Eén van de voorrechten als kind van God is dat je een bijzonder rijke hemelse Vader hebt. Het is goed om te weten dat God absoluut niet gierig is en niets liever wil dan deze rijkdom met ons delen. Maar dat delen doet God niet zomaar, er is een voorwaarde aan verbonden. Hij heeft namelijk een perfect plan voor jouw en mijn leven maar pas als jij dat plan van God in je leven in vervulling wilt zien gaan, zul je geen gebrek hebben.

De juiste prioriteiten

Iedereen heeft het tegenwoordig druk. Zelfs wanneer je een privé afspraak met iemand probeert te maken, moeten eerste de agenda's worden "getrokken". Druk zijn op zich is niet iets van de laatste tijd, want zelfs in de tijd dat Jezus op aarde was waren er mensen die druk waren.

Rechtvaardig en dus gezegend

Zegen is een woord dat in de bijbel vaak gebruikt wordt. Inmiddels weten we wat dit betekent, namelijk het vermogen om voorspoedig te zijn. Dus als je gezegend bent heb je "iets extra's" waardoor je succesvol kunt zijn in alles wat je onderneemt. Het bedrijf of de opdrachtgever waar jij voor werkt mag zich daardoor met jou gelukkig prijzen.

Juiste proporties

Eén van de uitdagingen waar wij als kinderen van God mee te maken hebben is om alles in de juiste proporties te zien. God hééft ons in Zijn grote genade alles al overvloedig geschonken. Maar ondanks dat kan een gebrek dat is ontstaan ons zo in beslag nemen, dat we niets anders meer kunnen zien. Als je bijvoorbeeld ziek bent en je hebt van de dokter te horen gekregen "U moet maar met deze pijn leren leven" dan kun je soms aan niets anders meer denken. Zelfs wanneer je voor je laat bidden voor genezing, klinken de woorden van de dokter nog na in je oren.
Naar het archief
1 2 3 ... 4 5