Bijbeltekst van de maand

Iedere maand een nieuwe bijbeltekst om over na te denken

Bijbellezen is goed voor je en op teksten mediteren al helemaal. Lees de tekst van de maand daarom hardop, zodat je het niet alleen met je ogen ziet, maar ook met je oren hoort.
Geloof is immers uit het horen...

Dezelfde mate van geloof, maar toch verschillend resultaat

In Romeinen 12:3 staat dat we allemaal dezelfde mate van geloof ontvangen hebben. Als je een kind van God bent dan is geloof in jou aanwezig. Geloof voor gezondheid, geloof voor een baan, geloof voor voorziening, enz.

Nederigheid is niet voor watjes

Wanneer we denken aan een nederig persoon, dan denken we vaak aan iemand die slaafs doet wat hem opgedragen wordt. Het is een persoon die zich alles laat gezeggen en geen ruggengraat lijkt te hebben. Het zal je misschien verbazen, maar dit heeft helemaal niets met nederigheid te maken zoals God die van ons vraagt.

Hoe krijg ik inzicht en verstand?

Inzicht en verstand zijn belangrijke ingrediënten om succesvol te zijn in het leven. Een studie of een opleiding kan je aardig op weg helpen, maar zijn niet bepalend voor het al dan niet succesvol zijn. Er zijn mensen met een universitaire opleiding die maar geen werk kunnen vinden en er zijn mensen die de middelbare school niet hebben afgerond en uiterst succesvol zijn.

Onverdiende gunst

In de maatschappij van nu is het heel normaal om te krijgen waar je recht op hebt. Iedereen vindt het vanzelfsprekend dat je betaald hoort te worden voor het werk dat je verricht, of dat je gecompenseerd wordt als jou onrecht aangedaan is. Deze "loon naar werken" mentaliteit is helaas ook de kerk binnen geslopen.

Neem waardig deel aan het avondmaal

Het zou kunnen dat deze woorden "neem waardig deel aan het avondmaal" een naar gevoel bij je oproept. Vroeger in de kerk riep onze dominee de gemeente leden op om de week voorafgaand aan het avondmaal jezelf te onderzoeken en om iedere zonde voor de Heer te belijden. Naar zijn zeggen kon je alleen op die manier waardig aan het avondmaal deelnemen. Helaas lieten veel gemeenteleden om die reden het avondmaal aan zich voorbij gaan.

De relatie tussen dankbaarheid en gezondheid

Dankbaarheid en gezondheid lijken in eerste instantie geen relatie met elkaar te hebben. Toch staat in Spreuken 14:30 de volgende tekst:  Een gezond hart is het leven voor het lichaam, maar afgunst is verrotting van de beenderen. In deze tekst kun je voor afgunst ook "ondankbaarheid" lezen.

Je komt niet in de hel vanwege zonde, maar ook niet in de hemel door goede daden.

"Is dit wel bijbels?", hoor ik je denken. Ik kan je gerust stellen, dit staat absoluut in de bijbel. Niet in deze bewoording natuurlijk, maar je moet begrijpen dat zonde geen issue is voor God. Als God jou naar de hel zou sturen vanwege je zonde dan zou Hij niet rechtvaardig zijn. Jouw zonden zijn namelijk al bestraft in het lichaam van Jezus Christus tweeduizend jaar geleden. De enige voorwaarde om in de hemel vind je in Romeinen 10:9

Ben jij familie van wijsheid en inzicht?

Dat is nog eens een rare vraag zeg, familie van wijsheid en inzicht? Toch is dit precies wat er in Spreuken 7:4 staat namelijk: Zeg tegen de wijsheid: Jij bent mijn zuster, en noem het inzicht je bloedverwant

Religies: het komt allemaal op hetzelfde neer!

Heb je die uitspraak wel eens gehoord, dat alle religies op hetzelfde neerkomen? Bij de meeste religies gaat het erom, jij iets moet doen om iets te bereiken.
Naar het archief
1 ... 3 4 5