Bijbeltekst van de maand

Iedere maand een nieuwe bijbeltekst om over na te denken

Bijbellezen is goed voor je en op teksten mediteren al helemaal. Lees de tekst van de maand daarom hardop, zodat je het niet alleen met je ogen ziet, maar ook met je oren hoort.
Geloof is immers uit het horen...

De juiste focus

En ik, broeders, toen ik bij u kwam, ben niet gekomen om u met voortreffelijkheid van woorden of van wijsheid het getuigenis van God te verkondigen, want ik had mij voorgenomen niets anders onder u te weten dan Jezus Christus, en Die gekruisigd. 1 Korinthe 2:1-2

De Heilige Geest en jij

"Het christelijk leven is niet moeilijk om te leven, maar simpelweg onmogelijk."

Geef je immuunsysteem een boost

We zitten in een periode van een zogenaamde "intelligent lockdown". Hierdoor is thuiswerken de nieuwe norm, zijn sportclubs gesloten, alle evenementen afgelast en is de maatschappij nagenoeg tot stilstand gekomen. En wat is de reden?

Rust tijdens de storm

Wat een paar merkwaardige weken hebben we achter de rug. In januari bleek er ergens in China sprake te zijn van een nieuw virus, het corona virus. Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik dacht “daar gaan wij geen last van krijgen”. Dit had ik dus helemaal mis. Op dit moment zijn verschillende Europese landen waaronder Italië en Spanje in een totale lockdown. Dit betekent verplicht binnen blijven en alleen voor de hoognodige boodschappen de deur uit en vooral alle contact vermijden.

Corona virus bestendig

Op dit moment is het Corona virus wereldnieuws. Het virus werd voor het eerst ontdekt in China, maar heeft inmiddels in ruim 60 landen de kop opgestoken. Mensen worden ziek en de oudere en zwakkere overlijden door dit virus. Ook in Nederland zijn inmiddels de eerste besmettingen een feit. De monddoekjes en desinfecterende handgel zijn uitverkocht en we moeten maar hopen dat dit virus aan onze deur voorbij zal gaan.......

Geopende ogen

Het verhaal van Elisa in 2 Koningen 6:8-23 spreekt absoluut tot de verbeelding. De koning van Syrië wil oorlog voeren tegen Israël, maar steeds als hij een aanvalsplan bedenkt wordt het verijdeld doordat de koning van Israël dat plan kent. De koning van Syrië denkt dat zich een spion onder zijn gelederen bevindt, maar dat is niet het geval. De profeet Elisa weet door de Heilige Geest wat het aanvalsplan is en vertelt dat aan de koning van Israël. Dit maakt de koning van Syrië zo woedend, dat hij er met een leger op uittrekt om met Elisa af te rekenen.

Leven met een doel

Als kind kreeg ik van mijn ouders te horen wat ik allemaal mocht, maar vooral ook wat niet mocht. Nu ik volwassen ben (alhoewel sommigen daaraan twijfelen) lijkt het leven nog steeds te bestaan uit een aantal regels. Er zijn dingen die we moeten doen en dingen die we absoluut niet mogen doen en tussen deze regels door moeten wij onze weg in dit leven zien te vinden dat de moeite waard is, maar hoe doe je dat?

Thuiskomen

Ken je dat gevoel? Je bent weggeweest met vakantie bijvoorbeeld en hebt van alles meegemaakt. En dan komt er een moment dat je weer thuiskomt? Wat een heerlijk gevoel is dat toch, schoenen uit, op de bank neer ploffen met je voeten op tafel. Je bent weer thuis.

Rijk door Gods zegen!

In Spreuken 10:22 vinden we de tekst "De zegen van de Heere, die maakt rijk. Hij voegt er geen zwoegen aan toe" Voor veel christenen is dit een nogal controversiële tekst. Rijk zijn én christen zijn lijkt een onmogelijke combinatie, want Jezus zegt immers zelf dat het moeilijk is voor een rijke om het Koninkrijk binnen te gaan.
Naar het archief
1 ... 4 5 6